Raparperi tuo leivonnaisiin herkullista hapokkuutta. Tutustu maukkaisiin resepteihin ja blogikirjoituksiin!
Raparperi on varma kesän merkki!
Raparperi on mainio kasvi, sillä se tuottaa satoa heti keväällä. Raparperista voi käyttää syöntiin ainoastaan varret, sen lehdet ovat myrkyllisiä. Parhaimmillaan se on touko-kesäkuussa, mutta sitä voi käyttää myöhemminkin kunhan kuorii paksut kuoret pois varresta.
Raparperista tulee heti mieleen lapsuuden ihanat aurinkoiset kesäpäivät, jolloin kahvipöytään katettiin yksi suosikkiherkuista, suussa sulava raparperipiirakka vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Täysin vastustamaton jälkiruoka oli myös juuri valmistunut raparperikiisseli tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon kera. Rapaperi taipuu moneen niin piirakkaan, leivoksiin, kääretorttuihin, kiisseliin, mehuihin ja hilloihin.