Vispaa isossa kulhossa jauhot ja mantelirouhe mantelimaitoon. Vatkaa joukkoon kananmunat. Anna taikinan turvota raparperin paistamisen ajan.
Kuori raparperit ja leikkaa ne viipaleiksi. Kuumenna rypsiöljy-voiseos paistinpannulla, paista raparperit nopeasti siinä, n. 5 min. Mausta sokerilla ja kardemummalla. Ota ½ dl nestemäisintä osaa survoksesta talteen.
Yhdistä vähän jäähtynyt raparperiseos pannaritaikinaan. Jaa seos kauhalla öljyllä voideltuihin sydämenmuotoisiin tai tavallisiin muffinivuokiin tai muffinipellin koloihin (annosvuoat kannattaa laittaa valmiiksi uunipellille, jotta ne on helppo täyttämisen jälkeen siirtää uuniin). Kolot saavat tulla lähes täyteen. Kypsennä pannareita 225-asteisen uunin tai 200-asteisen kiertoilmauunin toiseksi alimmalla tasolla n. 35 min tai kunnes pannarit ovat kauniin värisiä.
Valmista paistumisen aikana salsa. Perkaa ja viipaloi mansikat. Lisää joukkoon raparperisurvosta, silputtua minttua ja vaahterasiirappia. Jos haluat terävöittää salsaa, lisää ripaus mustapippuria.
Nauti pannarit kuumina mansikkasalsan ja kinuskijäätelön sekä -kastikkeen kanssa.
VINKKI: Voit tehdä pannarin myös uunipellille ja ottaa siitä sydänmuotilla sydämiä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia
Mantelimaitoa en ole koskaan ostanut enkä maistanut, voi olla ihan mielenkiintoista. Mietin ensin, että miksei tule kananmunia mukaan. Sitten hoksasin, että Myllyn Paras -pannarijauhoissahan on munapulveria. Eli jos ei käytä niitä, pitää varmaan lisätä kananmunia. En kyllä tiedä kuinka monta, mutta testaamallahan tuo selviää.
Hyvältä kuulostaa kumminkin.