Nämä trendikkäät kuorrutetut keksit valmistat nopeasti käyttämällä uutta Myllyn Paras Cookietaikina Tuplasuklaata. Cookietaikinan löydät kauppojen pakastealtaista ja sen käyttö on todella helppoa.
Valmis cookietaikina kannattaa jakaa tällä kertaa kuuteen osaan. Kun laitat keksitaikinan palloina uuniin, jää keksit silloin hieman paksummiksi. Paistoaika on näillä kekseillä hieman pidempi kuin paketissa kerrottu paistoaika.
Kuorrutteen valmistat kiehauttamalla kinuskin valmiiksi ja lisäämällä sen jäähtyneenä vatkatun voin joukkoon. Osan kinuskista voit säästää sellaisenaan valmiiden keksien koristelua varten. Keksit kannattaa viimeistellä lopuksi pienellä ripauksella tavallista suolaa tai sormisuolaa. Reseptin alta löydät myös toisen vaihtoehdon suolakinuskikuorrutteen valmistamiseen. Valitse vaihtoehdoista, kumpi on enemmän omaan makuusi sopiva.
Sulata cookietaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Valmista kuorrute mittaamalla 1 dl kermaa, fariinisokeri sekä sokeri kattilaan tai paistinpannulle. Kuumenna aineksia koko ajan sekoittaen niin kauan, että seos kiehuu.
Anna kinuskin kiehua välillä sekoitellen keskiteholla noin neljän minuutin ajan. Kaada kinuski laakeaan astiaan jäähtymään.
Valmista sillä aikaa keksit jakamalla sulanut taikina kuuteen osaan. Pyörittele taikinapalat palloksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 12-15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Anna keksien jäähtyä paiston jälkeen.
Mittaa huoneenlämpöinen voi vatkauskulhoon ja vatkaa sitä muutamien minuuttien ajan. Lisää joukkoon kinuski, tai osa kinuskista, jos haluat ottaa muutaman ruokalusikallisen kinuskia erilleen keksien koristelua varten.
Vatkaa sekaisin ja lisää lopuksi kylmä kerma pienissä erissä kinuskivaahdon joukkoon. Vatkaa kuorrute vielä huolellisesti sekaisin.
Levitä tai pursota kuorrute jäähtyneiden keksien päälle, ja lusikoi halutessasi erilleen otettua kinuskia kuorrutteen päälle koristeeksi.
Koristeluun käytettävää kinuskia voi hieman lämmittää, jolloin sen saa kivasti lusikoitua tai pursotettua keksien päälle.
Viimeistele keksit halutessasi vielä ripauksella suolaa.
VINKKI! Halutessasi kermaisemman kuorrutteen, voit korvata kuorrutteen voin myös samalla määrällä maustamatonta tuorejuustoa. Tuorejuustoa käyttäessäsi, voit laittaa kaikki kuorrutteen ainekset kerralla kulhoon ja vatkata vaahdoksi. Käytä kuorrute ohjeen mukaan.
Kommentteja ja keskustelua