Tähän SUPERsitruunaiseen kakkuun tulee sitruunaa kakkupohjaan, päälle siveltävään siirappiin ja vielä kuorrutteeseen. Kakku on mureaa, mehevää ja ihanan sitruunaista. Tähän jää koukkuun ja yksi pala ei mitenkään riitä!
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele (sekä jauhota) noin kahden litran kahvikakkuvuoka huolellisesti esimerkiksi vuokaspraylla.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon koko ajan vatkaten.
Sekoita keskenään maito ja sitruunamehu sekä kuori. Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja sitruunaseosta koko ajan vatkaten.
Nostele taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa noin 60 minuuttia ja tee sillä aikaa siirappi (ohje kohdassa 6). Tarkista kakun kypsyys puutikuilla.
Nosta kakku jäähtymään hetkeksi vuoassa ja nosta vuoka sitten pois päältä. Koputtele vuokaa päältä ennen kuin nostat vuokaa. Tämä auttaa kakkua irtoamaan paremmin.
Mittaa vesi, sokeri, sitruunan mehu sekä kuori pieneen kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Sivele siirappi kakun päälle kuumana. Anna kakun vetäytyä ja valmista kuorrute sillä aikaa.
Sekoita tomusokeri sitruunasiirappiin tai veteen ja sekoita. Lisää tomusokeria, jos seos näyttää löysältä. Laita kuorrutus pursotinpussiin. Pursota kuorrute kakun päälle. Sihtaa kakun päälle vielä tomusokeria ja raasta koristeeksi sitruunankuorta.
Vinkki! Kakku säilyy useita päiviä hyvin peiteltynä ja on usein parhaimmillaan seuraavana tai sitä seuraavana päivänä sen leipomisesta.
Kommentteja ja keskustelua