Ainekset n. 10 leivosta annosta

Pohjataikina:
Raparperihilloke (n. 3 dl):
2-3
raparperinvartta (5 dl paloja)
½
dl
vettä
1
dl
sokeria
Täyte:
Kinuski:
1
prk
sokeroitua kondensoitua maitoa (tai paksua kinuskia)
Tuorejuustovaahto:
1
dl
vaahtoutuvaa kermaa
1
rkl
tomusokeria
100
g
tuorejuustoa
Pinnalle:
1
dl
suolapähkinöitä
orvokinkukkia tai nuoria mustaherukanlehtiä, -kukkia ja -silmuja

Ohje

  1. Valmista etukäteen kondensoidusta maidosta kinuskia. Laita purkki kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että purkki peittyy kokonaan. Keitä miedolla lämmöllä tunti, lisää tarvittaessa vettä, jotta purkki on kokonaan kiehuvassa vedessä. Ota pois liedeltä ja jätä purkki kattilaan kannen alle vielä puoleksi tunniksi. Anna jäähtyä rauhassa. Kun avaat purkin, siellä on kinuski valmiina. Voit käyttää myös paksua valmista kinuskikastiketta.

  2. Valmista etukäteen myös raparperihilloke. Kuori ja leikkaa raparperinvarret paloiksi pieneen kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi, sekoita joukkoon sokeri ja keitä 10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Anna hillokkeen jäähtyä kylmäksi.

  3. Kauli sulaneesta taikinasta iso ohut levy. Ota siitä pyöreällä tai kukkamuotilla (n. 10 cm) pyörylöitä tai kukkia. Painele nämä palat silikonisiin tai alumiinimuffinivuokiin. Lusikoi kuppeihin 1–2 rkl raparperihilloketta. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 minuuttia, anna jäähtyä.

  4. Ennen tarjoilua vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi, vaahdota tuorejuusto joukkoon.

  5. Lusikoi raparperitäytteen päälle kinuskikastiketta ja tuorejuustovaahtoa. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä, syötäviä orvokinkukkia tai nuoria mustaherukanlehtiä, -kukkia ja -silmuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.