Nyt leivotaan raparperista pieniä marenkisia Britaleivoksia.

Pohjataikinassa on sämpyläjauhoja ja ne uppoavat hyvin tähän herkkuun eli kuidutkin ovat näin mukana!

Britatortun tunnistaa mm. siitä, että siinä on marenkinen kerros kakkutaikinalevyn pinnalla.

Tee isosta levystä leivospaloja, jotka täytät. Täyte on kevyehkö; rahkaa ja vaahtoutuvaa kermaa.

Katso video ohjeen alta, kuinka näitä leivoksia valmistetaan.

Ainekset 10-15 leivosta annosta

Pohjalevy:
175
g
kevytmargariinia (rasiassa käy)
dl
sokeria
3
munankeltuaista
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
maitoa
Leivitykseen:
Marenkikuorrutus:
3
munanvalkuaista
2
dl
sokeria
1
dl
mantelilastuja
Täyte:
4
dl
raparperisosetta (keitä 5 raparperin vartta paloina tilkassa vettä (1 dl))
1
dl
vaahtoutuvaa kermaa
1
dl
maitorahkaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Vaahdota pohjaa varten rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja maitoa. Levitä taikina voidellulle ja korppujauhotetulle leivinpaperille. 
  2. Tee kuorrutus. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjalevyn päälle.
  3. Koristele mantelilastuilla ja paista pohjia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia kauniin vaaleanruskeiksi. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Keitä raparperit soseeksi tilkassa vettä, niin että syntyy paksuhko sose. Anna jäähtyä. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja sokerit. 
  5. Leikkaa pohjataikina kahtia, levitä toisen puolen päälle kerros raparperihilloketta ja kerma-rahkaa. Nosta toinen levy päälle. Leikkaa haluamasi kokoisiksi neliöiksi.

VINKKI! Kannattaa kokeilla myös klassista Britakakkua!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.