Kala on helppoa uuniruokaa. Myös kuha ja siika sopivat kirjolohen sijaan.

Aseta kala keitetyn ohra-riisiseoksen päälle uunivuokaan, niin saat kerralla maistuvan aterian.

Tee syksyllä samalla kertaa uuniomenoita jälkiruuaksi.

Ainekset 4:lle annosta

600-700
g
kirjolohifilee
1
tl
merisuolaa
musta- tai valkopippuria
½-1
sitruunaa
Peti:
1
purjo
1
dl
hienonnettua tilliä
ripaus suolaa
Lisäksi:
1-2
dl
ruokakermaa
tilliä

Ohje

  1. Keitä Riisi+Ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Poista kirjolohifileestä nahka veitsen avulla ja nypi kylkiruodot pois kalapinseteillä. Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin. Silppua pieneksi, käytä myös vihreää osaa. Lisää silppu lämpimän Riisi+Ohran joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja tillillä. Voit lisätä joukkoon myös sulatettuja pakasteporkkanakuutioita.

  2. Levitä Riisi+Ohra-kasvisseos sopivan kokoisen voidellun vuoan pohjalle fileen kokoiseksi pediksi. Nosta filee päälle ja mausta se sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja pippurilla. Laita vuoka uuniin 180-asteeseen toiseksi alimmalle tasolle ja kypsennä 10-15 minuuttia.

  3. Vedä ulos uunista ja liruttele kalan pinnalle ruokakermaa. Työnnä takaisin uuniin ja lisää loput ruokakermasta 5 minuutin kuluttua. Kokonaiskypsymisaika on fileen paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen 30-40 minuuttia. Ripottele kypsän kalan pinnalle tuoretta tilliä. Tarjoa lisäksi salaattia. Uuniomenat kypsyvät jälkiruoaksi.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.