Kala on helppoa uuniruokaa. Myös kuha ja siika sopivat kirjolohen sijaan.
Aseta kala keitetyn ohra-riisiseoksen päälle uunivuokaan, niin saat kerralla maistuvan aterian.
Tee syksyllä samalla kertaa uuniomenoita jälkiruuaksi.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Keitä Riisi+Ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Poista kirjolohifileestä nahka veitsen avulla ja nypi kylkiruodot pois kalapinseteillä. Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin. Silppua pieneksi, käytä myös vihreää osaa. Lisää silppu lämpimän Riisi+Ohran joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja tillillä. Voit lisätä joukkoon myös sulatettuja pakasteporkkanakuutioita.
-
Levitä Riisi+Ohra-kasvisseos sopivan kokoisen voidellun vuoan pohjalle fileen kokoiseksi pediksi. Nosta filee päälle ja mausta se sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja pippurilla. Laita vuoka uuniin 180-asteeseen toiseksi alimmalle tasolle ja kypsennä 10-15 minuuttia.
-
Vedä ulos uunista ja liruttele kalan pinnalle ruokakermaa. Työnnä takaisin uuniin ja lisää loput ruokakermasta 5 minuutin kuluttua. Kokonaiskypsymisaika on fileen paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen 30-40 minuuttia. Ripottele kypsän kalan pinnalle tuoretta tilliä. Tarjoa lisäksi salaattia. Uuniomenat kypsyvät jälkiruoaksi.
Kommentteja ja keskustelua