Tämä pinaatti-tonnikalapiirakka on maukas ja sopii tarjolle moneen eritilaisuuteen. Piirakka valmistuu nopeasti ja helposti, eikä vaadi suuria ennakkovalmisteluja. Tämän piirakan valmistamisesta selviää, vaikka leivonta-ja ruoanlaitto ei olisikaan ennestään tuttua.
Täytteessä maistuu tonnikala, pinaatti sekä tilli. Lisämakua antaa myös sipuli ja mausteet. Täyte valmistuu ihan käden käänteessä, sillä sulanut piirakkapohja painellaan vain piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lisäksi täytteen ainekset pilkotaan ja sekoitetaan keskenään kulhossa. Lopuksi täyte kaadetaan piirakkapohjan päälle. Voit halutessasi ripotella osan tonnikalasta, pinaatista, sipulista sekä tillistä täytteen päälle juuri ennen paistoa, jolloin pinta on kauniin värikäs myös paiston jälkeen.
Sulata piirakkataikina paketin ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan tai kakkuvuoan (noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte valuttamalla tonnikalasta neste pois. Huuhtele sekä hienonna pinaatti. Pilko punasipuli ja tilli.
Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, juustoraaste sekä mausteet. Lisää joukkoon tonnikala, pinaatti, punasipuli ja tilli. Voit jättää pienen määrän edellä mainituista piirakan viimeistelyä varten.
Sekoita täyte kulhossa, maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Kaada valmis täyte piirakkapohjan päälle. Ripottele täytteen päälle erilleen otetut tonnikala, pinaatti, punasipuli sekä tilli.
Nosta piirakka 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutin ajaksi. Voit suojata piirakan pintaa paiston aikana tarvittaessa foliolla, jotta pinta pysyy kauniin värisenä.
Nauti pinaatti-tonnikalapiirakka lämpimänä, tai jäähdytä piirakka paiston jälkeen ja lämmitä uudestaan juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile piirakka sellaisenaan tai vaikka salaatin kanssa.
Kommentteja ja keskustelua