Sämpylöiden leipominen on mukavaa puuhaa ja samalla voit muokata resepteistä mieleisiäsi sen mukaan mitä raaka-aineita kaapista löytyy. Tässä helppo perusresepti jolla pääset alkuun.

Valmis sämpyläjauhoseos tuo helposti varman hyvän koostumuksen sämpylöille. 

Kaada vain hyvin kohonnut taikina pellille, kohota, jaa neliöiksi ja paista.

Ainekset 24-30 kpl annosta

50
g
hiivaa
½
l
vettä
1-2
tl
suolaa
¾
dl
siirappia
1
rkl
kuminaa
50
g
pehmeää voita tai margariinia
Päälle:
kuminaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi, kuminat ja alusta sämpyläjauhoilla löysäksi taikinaksi, lisää alustuksen välillä pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

  2. Sekoita kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja levitä se siihen tasaiseksi levyksi. Anna kohota hyvin peitettynä esim. leivinpaperilla.

  3. Jaa kohonnut taikinalevy jauhotetulla veitsellä tai taikinapyörällä 7 x 7 neliöiksi. Voitele vedellä tai kananmunalla ja ripottele pinnalle kuminaa. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.