Raikas limetorttu sopii hyvin juhliin.

Varo paistamasta kakkua liikaa, pohja saa jäädä pehmeän taikinamaiseksi.

Liivatteen käyttö ei ole vaikeaa: Laita liivatelehdet kylmään nesteeseen likoamaan. Kuumenna erikseen tilkka nestettä tai mehua mikrossa tai kattilassa. Purista liotetuista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan nesteeseen tai mehuun, anna sulaa. Lisää kuumaan liivateliemeen hiukan kylmää nestettä, jotta seos ei ole ihan kiehuvaa, kun se sekoitetaan ohuena nauhana hyytelöitävään massaan.

Ainekset noin 15:lle annosta

Keksipohja:
Kostutus:
1
dl
laimennettua limemehua tai sitruunalimonadia
Täyte:
400
g
sitruunatuorejuustoa
2
dl
kookoskermaa tai -maitoa
n.1
dl
tomusokeria
3
limeä
6
liivatelehteä
2
dl
kuohukermaa
Koristeeksi:
limelohkoja, mansikoita ja/tai muita marjoja
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina sormin irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 25-28 cm). Paista pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 7-8 min. Varo paistamasta liikaa, pohja saa jäädä pehmeäksi taikinamaiseksi. Jäähdytä pohja. Kostuta jäähtynyt torttupohja.
  2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään nesteeseen likoamaan. Notkista tuorejuusto, sekoita joukkoon kookosmaito sekä sokeri. Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori juustoseokseen. Purista limeistä mehu ja kuumenna puolet mehusta mikrossa tai kattilassa. Purista liotetuista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan limenmehuun, lisää joukkoon kuumentamaton osa limenmehua.
  3. Kaada liemi ohuena nauhana sekoittaen juustoseoksen joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti seokseen. Kaada juustoseos torttupohjan päälle.
  4. Jäähdytä kakkua jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele kakku limenlohkoin, marjoin ja sitruunamelissan lehdin.

VINKKI 1: Jos haluat suklaisen pohjan, sekoita sulatettuun murotaikinaan 2-3 rkl kaakaojauhetta.

VINKKI 2: Voit halutessasi lisätä täytteeseen 2 dl kookoshiutaleita.

VINKKI 3: Voit tehdä juhlakakulle kiilteen pintaan kuohuviinistä (4 liivatetta + 2 dl kuohuviiniä + hiukan limen mehua, johon sulatat liivatteet). Laita kuoharikiille vasta hyytyneen tortun päälle.

Katso myös suosituin Juustokakku -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.