Varo paistamasta kakkua liikaa, pohja saa jäädä pehmeän taikinamaiseksi.
Liivatteen käyttö ei ole vaikeaa: Laita liivatelehdet kylmään nesteeseen likoamaan. Kuumenna erikseen tilkka nestettä tai mehua mikrossa tai kattilassa. Purista liotetuista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan nesteeseen tai mehuun, anna sulaa. Lisää kuumaan liivateliemeen hiukan kylmää nestettä, jotta seos ei ole ihan kiehuvaa, kun se sekoitetaan ohuena nauhana hyytelöitävään massaan.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina sormin irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 25-28 cm). Paista pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 7-8 min. Varo paistamasta liikaa, pohja saa jäädä pehmeäksi taikinamaiseksi. Jäähdytä pohja. Kostuta jäähtynyt torttupohja.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään nesteeseen likoamaan. Notkista tuorejuusto, sekoita joukkoon kookosmaito sekä sokeri. Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori juustoseokseen. Purista limeistä mehu ja kuumenna puolet mehusta mikrossa tai kattilassa. Purista liotetuista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan limenmehuun, lisää joukkoon kuumentamaton osa limenmehua.
Kaada liemi ohuena nauhana sekoittaen juustoseoksen joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti seokseen. Kaada juustoseos torttupohjan päälle.
Jäähdytä kakkua jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele kakku limenlohkoin, marjoin ja sitruunamelissan lehdin.
Kommentteja ja keskustelua