Ruokaisa ja maukas pastasalaatti sopii erinomaisesti niin lounaaksi kuin juhlapöytään tarjolle. Se on kaiken lisäksi erittäin helppo tehdä ja sen voi hyvin tehdä ainakin jo osittain tarjoilua edeltävänä päivänä. 

Tällä kertaa kirkas pastasalaatti tehdään Pikku Simpukkapastasta, savulohesta ja tilliöljystä. Nämä yhdessä antavat pastasalaatille herkullisen maun. Tätä voi kutsua kirkkaaksi pastasalaatiksi juuri tuon tilliöljyn vuoksi. Pastasalaatissa ei ole majoneesia tai kermaa, joten tilliöljy toimii herkullisena kastikkeena pitäen samalla pastan hyvin irtonaisena. 

Ainekset noin 4-6 annosta

2
l
vettä
n.1
tl
suolaa
1 ½
dl
öljyä
1
tilliruukku
1
pieni kevätsipuli
½
sitruuna
ripaus jauhettua valkopippuria
n.400
g
lämminsavulohta
n.50
g
rucolasalaattia

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta suolalla. Lisää pasta joukkoon ja keitä noin viiden minuutin ajan.
  2. Valmista pastan kypsennyksen aikana tilliöljy mittaamalla teholeikkuriin öljy, noin 2/3 tillistä sekä puolet kevätsipulista ja puolikkaan sitruunan mehu. Mausta ripauksella valkopippuria ja lisää ripaus suolaa. Pyöräytä ainekset sekaisin.
  3. Valuta pastasta vesi pois keittämisen jälkeen. Sekoita pastan joukkoon tilliöljy ja anna jäähtyä.
  4. Poista lämminsavulohesta mahdollinen nahka sekä ruodot. Leikkaa savulohi veitsellä pienemmiksi paloiksi.
  5. Lisää pastan joukkoon savulohi, mutta ota sitä hieman erilleen salaatin viimeistelyä varten. Lisää joukkoon myös rucolasalaatti. Sekoita ja maista pastasalaattia. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  6. Kaada pastasalaatti tarjoiluastialle tai jaa annoksiksi. Hienonna päälle vielä tilliä sekä kevätsipulia. Lisää lopuksi erilleen otetut savulohen palaset pastasalaatin päälle. 

Salaatista tulee noin 4–6 lounasannosta tai noin 12–14 juhla-annosta.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.