Ystävänpäivä lähestyy. Leivo ihastuttavan mehevät mansikkaneliöt. Voit toki korvata mansikkamarmeladin myös millä tahansa muulla paistonkestävällä marmeladilla. Kuorrutteen nesteenä voit käyttää vettä tai erimakuisia marjamehuja. Ohuemmat neliöt valmistat leipomalla tämän reunallisella uunipellillä. Paksummat saat, kun käytät hieman pienempää reunallista uunivuokaa.

Ainekset 14-20 annosta

4
kananmunaa
3
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
dl
sulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä
dl
maitoa
200
g
paistonkestävää mansikkamarmeladia
Pinnalle:
400
g
tomusokeria
3-5
rkl
vettä tai mansikkamehua
hieman punaista elintarvikeväriä
Koristeluun:
marenkeja tai vaahtokarkkeja

Ohje

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi.
  3. Lisä lopuksi sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy sekä maito ja kääntele taikina tasaiseksi.
  4. Vuoraa uunipelti tai uunivuoka leivinpaperilla ja laita taikina vuokaan.
  5. Laita joukkoon mansikkamarmeladi nokareina ja vedä veitsellä marmeladista raitoja.
  6. Kypsennä 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia.
  7. Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrutus.
  8. Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon vähän kerrallaan vettä tai mansikkamehua, kunnes saat riittävän notkean, mutta levittyvän tahnan. Värjää pienellä määrällä punaista elintarvikeväriä.
  9. Levitä kuorrute lämpimän torttupohjan päälle.
  10.  Murenna pinnalle marenkeja tai koristele vaahtokarkeilla.
  11.  Leikkaa neliöiksi hetken jäähdyttyään ja tarjoa!
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.