Kinkkupiirakan tekeminen on helppoa. 

Valmista ensin piirakkapohja tai sulata ostamasi piirakkataikina. 

Täytteeksi voit käyttää myös esimerkiksi savupalvia tai vaikkapa joulukinkun tähteet. Halutessasi voit jättää piirakasta sienet pois ja korvata ne aurinkokuivatuilla tomaateilla.

Jos haluat leipoa uunipellillisen kinkkupiirakkaa, kerro ainesten määrä 1,5:llä.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
2
rkl
voita
1
sipuli varsineen
150
g
ryöpättyjä sieniä, esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituina
100
g
saunapalvikinkkua suikaleina
dl
kolmen juuston ruokakermaa
100
g
kantarellituorejuustoa tai aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
2
munaa
tl
hienonnettua valkopippuria
½
dl
tuoretta silputtua persiljaa
½
tl
suolaa

Ohje

  1. Ota pakastetaikinapohja sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa sipulit ja sienet. Tuoreita sieniä tarvitset ½-1 litraa sienistä riippuen, jotta saat niitä n. 150 g ryöpättynä.

  2. Lisää kinkkusuikaleet. Jos et käytä sieniä, lisää suikaloidut, valutetut aurinkokuivatut tomaatit tässä vaiheessa. Ota pannu pois liedeltä.

  3. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Levitä paistettu seos piiraan pohjalle. Sekoita kerma, tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle.

  4. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40-45 min. Koristele tuoreella persiljalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.