Valmista ensin piirakkapohja tai sulata ostamasi piirakkataikina.
Täytteeksi voit käyttää myös esimerkiksi savupalvia tai vaikkapa joulukinkun tähteet. Halutessasi voit jättää piirakasta sienet pois ja korvata ne aurinkokuivatuilla tomaateilla.
Jos haluat leipoa uunipellillisen kinkkupiirakkaa, kerro ainesten määrä 1,5:llä.
Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta
ryöpättyjä sieniä, esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituina
100
g
saunapalvikinkkua suikaleina
2½
dl
kolmen juuston ruokakermaa
100
g
kantarellituorejuustoa tai aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
2
munaa
⅕
tl
hienonnettua valkopippuria
½
dl
tuoretta silputtua persiljaa
½
tl
suolaa
Ohje
Ota pakastetaikinapohja sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa sipulit ja sienet. Tuoreita sieniä tarvitset ½-1 litraa sienistä riippuen, jotta saat niitä n. 150 g ryöpättynä.
Lisää kinkkusuikaleet. Jos et käytä sieniä, lisää suikaloidut, valutetut aurinkokuivatut tomaatit tässä vaiheessa. Ota pannu pois liedeltä.
Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Levitä paistettu seos piiraan pohjalle. Sekoita kerma, tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle.
Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40-45 min. Koristele tuoreella persiljalla.
Kinkkupiirakka. Siis sieniä - mikä se sellainen "kinkkupiirakka"....? Kokeilepa sienien tilalla pekonia, mutta älä tukehdu kun ensimmäinen pala vie kielen mennessään!
Kiitos hyvästä reseptistä! Tein eilen tätä ja kyllä tykättiin :) Laitoin aurinkokuivattujatomaatteja, mutta en sieniä. Mielestäni näissä tomaateissa kannattaa olla tarkkana, ettei laita liikaa, kun ovat niin suolaisia. Kevätsipulia laitoin tavallisen sijaan.