Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
100
g
saunapalvikinkkua suikaleina
50
g
purjosipulia renkaina
100
g
mozzarella- tai emmental-juustoraastetta
2
munaa
1
dl
ranskankermaa (kevytkin käy)
1
tl
paprikajauhetta
½
dl
tuoretta hienonnettua persiljaa
½
tl
valko- tai mustapippurirouhetta

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

  2. Paista kinkkusuikaleet ja sipulirenkaat kevyesti pannulla ja levitä ne piiraspohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada seoksen päälle.

  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Onnistuu myös jauhelihalla, lisää tällöin 1 tl suolaa. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.