Sekoita kuivat aineet kulhossa ja murustele hetken huoneenlämmössä ollut voi joukkoon. Sekoita taikina käsillä murumaiseksi seokseksi, lisää muna nopeasti sekoittaen joukkoon.
Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tee piirakalle mieleinen täyte tai katso täyteideoita.
En jaksaisi turata voin kanssa, sen voi varmaan korvata öljyllä? Ja mikähän olisi sopiva määrä? Täyteideoita syntyy kyllä päässä jääkaapin sisällön mukaan vaikka kuinka, mutta pohja on usein kompastuskivi. Meillä ei ole useinkaan voita jääkaapissa, ja leivänpäällismargariinirasia tyhjenee kyllä äkkiä jos sieltä kuopaisee pois 150gr. Siksi kiinnostaisi kovasti tuleeko hyvää öljyn kanssa ja mikä olisi se sopiva määrä.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Hei,
Voin tai margariinin voi korvata öljyllä. Öljyn määrää kuitenkin kannatta vähentää. Testattuamme reseptiä koekeittiössämme, sopiva määrä öljyä on 90g eli noin 1 dl.
Itse tein juuri (sinnepäin) tällä ohjeella, hyvän oloinen pohja on nyt taputeltuna. Esipaistan kyllä tämän niinkuin kaikki vastaavat nykyään. Ihanaa että on muisto vain kun nuorena jo tykkäsin tehdä esim. kinkku-parsakaalipiirakkaa ja vaikka kuinka tein eri ohjeiden mukaan ja paistoin kunnes pinta on jo aika tumma niin taikina oli vain pohjalta kypsynyt ja täytteen lähellä oleva osa aina hiukan raakaa tinttanaa. En ymmärtänyt miksi en osaa mutta nykyäänpä on hyvä ja kypsä pohja kun sitä vaan hiukan esipaistaa. On ihanaa kun piirakan voi silloin ottaa uunista kun täyte on valmista, eikä sitä tarvitse väkisin paistaa raa'an pohjan takia aina ns. liikaa. Kun pinta on kaunis ja täyte vielä mehevää niin voin ottaa piirakan ulos ja siitä kehtaa läehttää vaikka kaverille kuvan kun sen pohjan vaan kiltistti esipaistaa :)