Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Kasvistäyte:
2
rkl
voi-öljyseosta
1-2
kesäsipulia varsineen tai 100 g pakastesipulisekoitusta
200
g
savustettua kinkkua suikaleina
1
dl
kermaa
100
g
yrttituorejuustoa
(1
muna)
½
tl
yrttisuolaa
1
dl
tuoretta basilikasilppua
1
oksa tuoretta rakuunaa hienonnettuna
2
tomaattia

Ohje

  1. Ota pakastetaikinapohja sulamaan, taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella.

  2. Paista sipulisilppu pannulla rasvassa. Levitä se piirakan pohjalle tai laita pohjalle valmista pakastesipulisilppua. Lisää kinkkusuikaleet. Sekoita kerma, tuorejuusto ja halutessasi kiinteämmän täytteen myös muna.

  3. Lisää yrttisuola ja yrttisilput joukkoon, kaada piirakkapohjalle. Leikkaa päälle tomaatit lohkoiksi. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min.

VINKKI: Kokeile kinkun tilalla kalkkunaleikettä, meetvurstia tai savukalaa. Testaa myös klassista kinkkupiirakkaa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.