Juhlapyhien illanistujaisiin voi leipoa kinkun yms. tähteistä piirakan.

Uutta makua piirakkaan saat lisäämällä siihen vuohenjuustoa.

Voit tehdä piirakkapohjan valmiiseen Pyöreään Ruis-Kaura Piirakkataikinaan tai leipoa pohjan itse.

Ainekset piirakkavuoka (Ø 28-30 cm), n. 6-8:lle annosta

½
tl
leivinjauhetta
125
g
margariinia tai voita
1
muna
1
dl
kevytkermaa tms.
TAI
Vuokaan:
voita tai margariinia
Täyte:
150
g
savukinkkua suikaleina
200
g
vuohenjuustoa pikkukuutioina
3
munaa
1
tlk
smetanaa (n. 1,2 dl)
1
rkl
persiljaa
½
tl
paprikajauhetta
tl
hienonnettua valkopippuria

Ohje

  1. JOS TEET TAIKINAN ITSE: Sekoita ensin leivinjauhe ja sen jälkeen rasva huolellisesti jauhoihin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min.
  2. JOS KÄYTÄT PAKASTETAIKINAA: Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä ruistaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 min.

Katso myös mehevä kinkkupiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita maukkaita kinkkupiirakkareseptejä.

VINKKI: Myös kalkkunaleike suikaleina tai tonnikala sopivat hyvin piirakkaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.