JOS TEET TAIKINAN ITSE: Sekoita ensin leivinjauhe ja sen jälkeen rasva huolellisesti jauhoihin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min.
JOS KÄYTÄT PAKASTETAIKINAA: Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä ruistaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 min.
Katso myös meheväkinkkupiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita maukkaita kinkkupiirakkareseptejä.
VINKKI: Myös kalkkunaleike suikaleina tai tonnikala sopivat hyvin piirakkaan.