Tattari ei ole viljalaji, vaikka siitä leipää leivotaankin.
Tattari kuuluu omaan kasviheimoonsa, joka on kotoisin Kauko-Idästä, missä sitä on viljelty vuosisatojen ajan.
Tässä tattarijauhoja on käytetty piirakkapohjaan.
Ainekset piirasvuoallinen annosta
Ohje
-
Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan neste ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina kostutetuin käsin isohkon piirakkavuoan pohjalle ja paista pohjaa 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 min.
-
Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla täytteen ainekset. Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka paistamista 15 min uunin keskitasolla.
Vinkit
Voit tehdä samalla ohjeella myös savukalapiirakkaa tai kasvispiirakkaa. Savukalapiirakassa vaihda palvikinkun tilalle n. 200 g savukalasuikaleita. Kasvispiirakassa korvaa palvikinkku purjosipulilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, parsalla ja paprikalla. Kokeile myös klassista kinkkupiirakkaa, johon voi käyttää vaikkapa joulukinkun tähteet!
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Ihanaa kun kerralla löytää sen ohjeen, mitä haluaa. Näiden kehujen myötä uskallankin tehdä tätä kasvisversiona kesän juhliin. Suuri kiitos ohjeesta!
Terv. Karjalan keliaakikko.
Terv. Raija I-V