Täysin kotimaiset kuviopastat!
Tiesitkö, että Suomessa tehty kotimainen pasta ei aina ole täysin kotimaista? Suomalaisen viljan lisäksi pastoissa usein käytetään rakennetta tuovaa durumvehnää, jota tuodaan ulkomailta. Onneksi Myllyn Paras -brändillä on täysin kotimainen vaihtoehto!
Kaupan hyllyillä on kesäkuusta 2021 asti ollut Suomen ensimmäinen 100-prosenttisesti kotimainen kuviopastatuotesarja. Pastasarjaan kuuluu kolme tuotetta: Kierrepasta, Simpukkapasta ja Putkipasta. Tuotesarja vastaa kuluttajien toiveisiin, sillä täysin kotimaista pastaa on toivottu jo pidempään. Täysin kotimainen pasta onkin pitkän tuotekehityksen tulos: ”Kehittelimme markkinoille ensin kokonaan kotimaisen Kaura Makaronin, jonka jälkeen otimme seuraavan askeleen pastasarjan muodossa. Tämä on ollut meille huima hyppy. Valmistamme valtaosan Suomessa myytävästä makaronista, mutta kuviopastamarkkinaa hallitsevat Italiasta ja muualta tulevat tuontipastat. Tätä markkinaa lähdimme haastamaan nyt kokonaan kotimaisella pastalla”.
Kansainväliset pastamerkit valmistavat pastat yleensä durumvehnästä, mutta Suomessa pastan joukossa on usein lisäksi kotimaista vehnää. Ulkomailta tuotava durumvehnä on kovempaa ja rakenteeltaan erilaista kuin suomalainen vehnä. Durumvehnää ei kuitenkaan voi kasvattaa Suomessa, sillä se vaatii kasvaakseen lämpimämmän ilmaston.
Kotimaisuusastetta kasvatetaan entisestään
Kotimaisen kuviopastan valmistaminen oli todellinen haaste. Kehitystyöhön meni kaiken kaikkiaan kolme vuotta, joista viimeinen vuosi hommia tehtiin täysillä. Kokonaan kotimaisesta vehnästä valmistetun pastan suurin ongelma oli sen pehmeämpi rakenne: ”Pasta piti saada pysymään kasassa sekä kuivassa muodossa että keitettynä. Lisäksi siitä piti saada mahdollisimman napakka ja mahdollisimman vähän tarttuva. Lopulta onnistuimme selättämään nämä haasteet hienosti”.
Olemme lisänneet kotimaisen vehnän määrää hiljalleen makaroni- ja pastatuotteissamme. Nyt jatkamme samalla linjalla kasvattaen tuotteiden kotimaisuusastetta entisestään: ”Meidän käyttämistämme raaka-aineista peräti 90 prosenttia on kotimaisia. Ulkomailta meille tuodaan ainoastaan riisiä, spagettia ja durumvehnää, koska niitä ei saa Suomesta. Suosimme lähiviljelijöitä ja siksi kotimaiset raaka-aineet tulevat Hyvinkäälle pääsääntöisesti alle 200 kilometrin päästä.”
Tuotteilla on Hyvää Suomesta -merkki.