Haettu sivustolta 19.2.2025
Tonnikalapasta on täydellinen arkiruoka – helppo, nopea ja maukas! Tämä resepti yhdistää Myllyn Paras Pikku Simpukkapastan, tomaattikastikkeen ja tonnikalan maistuvaksi kokonaisuudeksi. Kastike valmistuu kätevästi samalla, kun pasta kypsyy, joten ruoka on pöydässä hetkessä.
Kastiketta maustavat sipuli, chilirouhe ja tuore timjami, ja voit halutessasi lisätä joukkoon myös katkarapuja tai parmesaaniraastetta. Tämä on paras tonnikalapasta kiireisiin päiviin ja maistuu varmasti koko perheelle. Kokeile ja ihastu – helppous ei koskaan ole maistunut näin hyvältä!
Ainekset 4 annosta
Pasta:
vettä, suolaa
Kastike:
2
rkl
öljyä
1
sipuli
150
g
sellerin vartta tai parsakaalia
2
dl
paseerattua tomaattia (200 g)
n. ½
tl
chilirouhetta
n. ½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
sokeria
1
rkl
äyriäis- tai kalafondia
2
dl
kermaa
2
tlk
tonnikalaa öljyssä
2
rkl
tuoretta timjamisilppua
(200
g
katkarapuja)
Lisäksi:
(parmesaani)juustoraastetta
Ohje
- Laita vesi kiehumaan ja lisää pastat kiehuvaan veteen. Keitä noin 9 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.
- Aloita kastikkeen teko samalla kun pasta kiehuu. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Huuhtele ja viipaloi selleri tai parsakaali, lisää pannulle. Lisää paseerattu tomaatti, mausteet ja fondi. Anna kiehahtaa noin 5 minuuttia. Lisää kerma.
- Sekoita joukkoon tonnikala (ja katkaravut) sekä timjami. Anna kuumentua ja sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja tarjoa heti.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua