Haettu sivustolta 22.11.2024
Myllyn Paras Pikku Simpukkapastaa ja tonnikalaa käyttäen herkullinen ruoka valmistuu nopeasti. Kastike valmistetaan samaan aikaan pastan kypsyessä.
Ainekset 4:lle annosta
Pasta:
vettä, suolaa
Kastike:
2
rkl
öljyä
1
sipuli
150
g
sellerin vartta tai parsakaalia
2
dl
paseerattua tomaattia (200 g)
n. ½
tl
chilirouhetta
n. ½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
sokeria
1
rkl
äyriäis- tai kalafondia
2
dl
kermaa
2
tlk
tonnikalaa öljyssä
2
rkl
tuoretta timjamisilppua
(200
g
katkarapuja)
Lisäksi:
(parmesaani)juustoraastetta
Ohje
- Laita vesi kiehumaan ja lisää pastat kiehuvaan veteen. Keitä noin 9 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.
- Aloita kastikkeen teko samalla kun pasta kiehuu. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Huuhtele ja viipaloi selleri tai parsakaali, lisää pannulle. Lisää paseerattu tomaatti, mausteet ja fondi. Anna kiehahtaa noin 5 minuuttia. Lisää kerma.
- Sekoita joukkoon tonnikala (ja katkaravut) sekä timjami. Anna kuumentua ja sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja tarjoa heti.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua