Tämä maistuva paistos on melko nopea uuniruoka, ikään kuin helppo lasagne, johon voit hyödyntää tähteeksi jäänyttä pastaa ja kanaa sekä kasviksia. 

Ainekset 4:lle annosta

Pasta:
Lisäksi vuokaan:
2
rkl
rypsiöljyä
400
g
kanan fileesuikaleita
2
sipulia
n. 3
valkosipulinkynttä
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
currya
1
tl
suolaa
Juustokastike:
30
g
voita tai margariinia
6
dl
ruokakermaa (tai maito-kermaseosta)
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
100
g
mozzarellajuustoraastetta

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää pasta kiehuvaan veteen. Keitä n. 7 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois. Voit käyttää myös aiemmin keitettyä / tähteeksi jäänyttä pastaa.

  2. Paista pannulla öljyssä fileesuikaleet, suikaloitu sipuli ja murskattu valkosipuli. Mausta mieluisaksi. 

  3. Aloita juustokastikkeen valmistus sulattamalla rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja sen jälkeen ruokakerma vähitellen, koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja muskottipähkinällä ja lisää joukkoon juustoraaste.

  4. Levitä voideltuun uunivuokaan pasta, paistettu kana ja juustokastike. Sekoita aineet keskenään. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI: Voit lisätä paistokseen noin 2 dl kasviksia, esimerkiksi kuutioitua paprikaa, parsakaalia tai herneitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.