Pastapaistos on arkiruokaa parhaimmillaan. Tämä paistos on tehty pinaatista, mutta voit käyttää myös muita kasviksia ja kesällä vaikkapa nokkosta. 

Ainekset 4:lle annosta

Pasta:
vettä, suolaa
Pinaatti-fetakastike:
2
dl
kasvislientä tai vettä
2
dl
kermaa
200
g
tuoretta tai pakastepinaattia
2
valkosipulinkynttä
1
tl
muskottipähkinää
½
tl
suolaa
200
g
pippurituorejuustoa
1
dl
vettä
Lisäksi vuokaan:
1
rkl
voita tai margariinia
200
g
fetajuustoa
Pinnalle:
1
dl
raastettua emmentaljuustoa

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää pastat kiehuvaan veteen. Kypsennä pasta napakaksi ”al dente” eli noin 7 minuuttia. Valuta pastasta vesi pois.
  2. Aloita kastikkeen teko samalla kun pasta kiehuu. Kuumenna vesi ja kerma kattilassa. Lisää tuoreet tai kohmeiset pakastepinaatit (voit leikata isoja lehtiä puoliksi) ja anna kiehahtaa. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää mausteet sekä tuorejuusto.
  3. Sekoita vehnäjauhot veteen ja kaada suurus nauhana kuuman kastikkeen joukkoon ja sekoittele samalla, kunnes kastike saostuu. Anna kypsyä välillä hämmentäen 5 minuuttia. 
  4. Levitä keitetyt ja valutetut pastat voideltuun uunivuokaan. Murusta joukkoon fetajuusto. Kaada päälle kastike ja kääntele seosta niin, että kastiketta on kauttaaltaan pastojen joukossa.
  5. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes juustopinta ruskistuu kauniisti.

VINKKI: Voit käyttää pinaatin tilalla nokkosia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.