Laita vesi kiehumaan ja lisää pastat kiehuvaan veteen. Kypsennä pasta napakaksi ”al dente” eli noin 7 minuuttia. Valuta pastasta vesi pois.
Aloita kastikkeen teko samalla kun pasta kiehuu. Kuumenna vesi ja kerma kattilassa. Lisää tuoreet tai kohmeiset pakastepinaatit (voit leikata isoja lehtiä puoliksi) ja anna kiehahtaa. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää mausteet sekä tuorejuusto.
Sekoita vehnäjauhot veteen ja kaada suurus nauhana kuuman kastikkeen joukkoon ja sekoittele samalla, kunnes kastike saostuu. Anna kypsyä välillä hämmentäen 5 minuuttia.
Levitä keitetyt ja valutetut pastat voideltuun uunivuokaan. Murusta joukkoon fetajuusto. Kaada päälle kastike ja kääntele seosta niin, että kastiketta on kauttaaltaan pastojen joukossa.
Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes juustopinta ruskistuu kauniisti.
Maanmainio resepti ja todella herkullista!
Lisään tämän reseptin kerran viikossa ateriaksi.
Ehkä vaihtelen pastan tummiin makarooneihin,
mutta muuten menen ohjeen mukaan!!