Lämmin salaatti on oiva lisuke pääruoalle tai maistuva viileämmän kelin alkuruoka. Salaatin aineksia paistetaan hyvin nopeasti kuumalla pannulla ja joukkoon lisätään pastaa sekä manteleita tai pähkinöitä. Makua ja täyteläisyyttä tuo vuohenjuusto.

Näyttävän koristelun saa granaattiomenansiemenillä, mutta myös kotimaiset marjat sopivat hyvin koristeeksi antamaan kirpeän makulisän salaatille.

Ainekset 3–4 annosta alkupalaksi tai lisäkkeeksi annosta

Pasta:
vettä, suolaa
Lisäksi salaattiin:
100
g
purjosipulia
1
kesäkurpitsa (n. 250 g)
1
iso keltainen tai oranssi paprika
3
rkl
oliiviöljyä
½-1
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
(ripaus
chilijauhetta)
1
dl
manteleita tai suolapähkinöitä
200
g
vuohenjuustokuutioita
n.1
dl
granaattiomenan siemeniä tai marjoja
Päälle:
2
rkl
balsamicoa

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää pastat kiehuvaan veteen. Keitä n. 7 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois. 
  2. Suikaloi purjo, kesäkurpitsa ja paprika. Puolita mantelit tai pähkinät. Jos käytät granaattiomenaa, irrota siitä noin 1 dl siemeniä.
  3. Kuumenna öljy isolla pannulla tai paistokasarissa. Lisää suikaloidut kasvikset ja paista 3–5 minuuttia. Rouhi joukkoon mustapippuria ja mausta suolalla. Mikäli olet mausteisen ruoan ystävä, lisää ripaus tai kaksi chilijauhetta. Nosta pannu pois liedeltä ja nostele joukkoon keitetty pasta, mantelit tai pähkinät ja vuohenjuustokuutiot. 
  4. Jaa salaatti annoslautasille tai laita tarjolle kulhoon. Ripottele päälle granaattiomenan siemeniä tai marjoja. Pirskottele päälle vielä balsamicoa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.