Lihapullapasta on helposti yhdessä astiassa valmistuva ruoka. Ruoka on myös kätevä tähderuoka, sillä jauhelihasta valmistettavien lihapullien tilalla voi käyttää tähteeksi jääneitä einespyöryköitä tai muuta kypsää lihaa.

Ainekset 4:lle annosta

Kastike:
1-2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
400
g
tomaattimurskaa
4
dl
vettä
1
rkl
liha- tai kasvisfondia (tai 1 liemikuutio)
1
tl
(savu)paprikajauhetta
1
rkl
kuivattua oreganoa (tai ½ dl tuoretta oreganoa silputtuna)
(2
dl
kermaa tai 200 g feta-/raejuustoa)
Lihapullat:
400
g
sika-nautajauhelihaa
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
Pasta:

Ohje

  1. Valmista ensin kastike. Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulit isossa kattilassa tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska, vesi ja fondi sekä mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla sillä välin kun valmistat pyöryköitä.

  2. Sekoita jauhelihaan mausteet ja muotoile taikinasta 15–20 pientä lihapullaa kostutetuin käsin. Lisää pyörykät kastikkeeseen ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan, lisää tämän jälkeen kypsentämätön pasta kastikkeen joukkoon ja painele niin, että lihapullat ja pasta painuvat kastikkeeseen. 

  3. Anna ruoan kypsyä välillä varovasti sekoittaen, kunnes lihapullat ja pasta ovat kypsiä (noin 7 minuuttia pastan lisäämisestä).

  4. Lisää ruokaan halutessasi kermaa, murustettua fetaa tai raejuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.