Pastapelti on maistuvaa syötävää koko perheelle. Ruoasta tulee helposti arkisuosikki eritoten heille, jotka rakastavat nachopeltiruokia. Tässä reseptissä ei kuitenkaan käytetä maissilastuja (nachoja), vaan kotimaista Myllyn Paras -pastaa.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Laita vesi kiehumaan ja lisää pastat kiehuvaan veteen. Keitä pastaa n. 8 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.
-
Valmista maustettu seos. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla öljyssä, lisää jauheliha tai muu valmiste ja paista lähes kypsäksi. Sekoita joukkoon tacomausteseos, lisää vesi ja kuumenna sekoittaen 5 minuuttia.
-
Valmista juustokastike (jos et käytä valmista kastiketta) mittaamalla kaikki juustokastikkeen ainekset kattilaan. Kiehauta ja anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
-
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä siihen valutetut pastat. Kaada päälle paistettu seos. Pilko mukaan halutessasi parsa- tai kukkakaalia (avokado lisätään vasta paiston jälkeen). Ripottele päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja levitä päälle vielä juustokastike.
-
Laita pelti 250-asteisen uunin yläosaan noin 5–10 minuutiksi. Ripottele kypsän ruoan pinnalle oreganoa ja halutessasi avokadonpaloja. Tarjoile kuumana.