Pastapelti on maistuvaa syötävää koko perheelle. Ruoasta tulee helposti arkisuosikki eritoten heille, jotka rakastavat nachopeltiruokia. Tässä reseptissä ei kuitenkaan käytetä maissilastuja (nachoja), vaan pastaa.
Laita vesi kiehumaan ja lisää pastat kiehuvaan veteen. Keitä pastaa n. 8 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.
Valmista maustettu seos. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla öljyssä, lisää jauheliha tai muu valmiste ja paista lähes kypsäksi. Sekoita joukkoon tacomausteseos, lisää vesi ja kuumenna sekoittaen 5 minuuttia.
Valmista juustokastike (jos et käytä valmista kastiketta) mittaamalla kaikki juustokastikkeen ainekset kattilaan. Kiehauta ja anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä siihen valutetut pastat. Kaada päälle paistettu seos. Pilko mukaan halutessasi parsa- tai kukkakaalia (avokado lisätään vasta paiston jälkeen). Ripottele päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja levitä päälle vielä juustokastike.
Laita pelti 250-asteisen uunin yläosaan noin 5–10 minuutiksi. Ripottele kypsän ruoan pinnalle oreganoa ja halutessasi avokadonpaloja. Tarjoile kuumana.