Pastapelti on maistuvaa syötävää koko perheelle. Ruoasta tulee helposti arkisuosikki eritoten heille, jotka rakastavat nachopeltiruokia. Tässä reseptissä ei kuitenkaan käytetä maissilastuja (nachoja), vaan kotimaista Myllyn Paras -pastaa.

Ainekset 4:lle annosta

Pasta:
vettä, suolaa
Maustettu seos:
2
sipulia
1
rkl
rypsiöljyä
n. 300
g
jauhelihaa, nyhtökauraa tai kasvisjauhista
3
rkl
tacomausteseosta (1 pss n. 25 g)
dl
vettä
Juustokastike (Vaihtoehto on käyttää n. 300 g valmista juustokastiketta):
dl
juustolla maustettua ruokakermaa
1
dl
maitoa
100
g
emmental- tai mozzarellajuustoraastetta
tl
cayennepippuria
½
tl
suolaa
Lisäksi:
1
avokado tai puolikas parsa- /kukkakaali
250
g
kirsikkatomaatteja
1
rkl
oreganoa

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää pastat kiehuvaan veteen. Keitä pastaa n. 8 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.

  2. Valmista maustettu seos. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla öljyssä, lisää jauheliha tai muu valmiste ja paista lähes kypsäksi. Sekoita joukkoon tacomausteseos, lisää vesi ja kuumenna sekoittaen 5 minuuttia.

  3. Valmista juustokastike (jos et käytä valmista kastiketta) mittaamalla kaikki juustokastikkeen ainekset kattilaan. Kiehauta ja anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä siihen valutetut pastat. Kaada päälle paistettu seos. Pilko mukaan halutessasi parsa- tai kukkakaalia (avokado lisätään vasta paiston jälkeen).  Ripottele päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja levitä päälle vielä juustokastike.

  5. Laita pelti 250-asteisen uunin yläosaan noin 5–10 minuutiksi. Ripottele kypsän ruoan pinnalle oreganoa ja halutessasi avokadonpaloja. Tarjoile kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.