Lettutaikina on helppo tehdä itse. Tämän ohjeen lättytaikinasta voit tehdä sekä suolaisia että makeita lettuja. Tässä yksi suolainen ja yksi makea täyte-ehdotus.
Esimerkiksi mökkiolosuhteissa, veneellä ja retkellä valmis Myllyn Parhaan Lettu-vohvelijauhoseos on kätevä - lisää vain neste ja lettutaikina on valmis! Parhaat vohvelit saat kun käytät taikinassa kivennäisvettä. Jauhoseos on maidoton ja kananmunaton, jolloin letut sopivat lähes kaikille. Jos ei ole tarvetta erityisruokavalioon, voit käyttää nesteenä maitotuotteita ja lisätä taikinaan yhden kananmunan.
Ainekset taikinasta tulee 7-8 isoa lettua, pienempiä 20-30 annosta
Ohje
-
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot (osan jauhoista voi korvata ohra- tai tattarijauhoilla), suola ja rasva. Tai vatkaa Lettu- ja vohvelijauhoseos veteen. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Valmista täytteet taikinan turpoamisen aikana.
-
Savukalatäyte: Pilko kala ja sipuli. Lisää raejuusto ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lettujen kanssa tai täytteenä.
-
Marianne-täyte: Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon muut täytevaahdon ainekset. Tarjoile lettujen kanssa tai täytä letut vaahdolla ja marjoilla.
-
Paista taikina pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi / räiskäleiksi.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Muuten tosi hyvät letut tulee by Anonymous (not verified)
In reply to Muuten tosi hyvät letut tulee by Anonymous (not verified)