Perinteinen lettutaikina syntyy helposti Myllyn Paras Karkeista Vehnäjauhoista tai Erikoisvehnäjauhoista. Jos kaipaat nopeutta, Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoseos on kätevä valinta mökki- tai retkiolosuhteissa. Lisää vain neste, ja lettutaikina on valmista. Maidoton ja kananmunaton jauhoseos sopii lisäksi moniin erityisruokavalioihin.

Kokeile suolaiseksi täytteeksi esimerkiksi savukalatäytettä, jossa yhdistyvät raejuusto, kevätsipuli ja tilli, tai makeaa Marianne-marjatäytettä, jossa mansikkakerma ja sitruunarahka yhdistetään suklaarouheeseen. Perinteinen lettutaikina on aina varma valinta!

Ainekset 7-8 annosta

2
munaa
5
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
½
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa tai öljyä
Tai vielä helpommin:
6
dl
vettä
Savukalatäyte (1 annokseen taikinaa):
400
g
savustettua kalaa perattuna
n.2
kesäsipulia varsineen
2
dl
pehmeää raejuustoa
100
g
kevyttä sitruunatuorejuustoa tai yrttirahkaa
½
dl
hienonnettua tuoretta tilliä
½
tl
sitruunapippuria
Marianne-marjatäyte (1 annokseen taikinaa):
1
tlk
vaahtoutuvaa mansikkakermaa tai kermaa
2
tl
sitruunamehua
1
tlk
sitruunarahkaa (200 g)
150
g
Marianne-rouhetta
Lisäksi:
mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja

Ohje

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot (osan jauhoista voi korvata ohra- tai tattarijauhoilla), suola ja rasva. Tai vatkaa Lettu- ja vohvelijauhoseos veteen. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Valmista täytteet taikinan turpoamisen aikana.
  2. Savukalatäyte: Pilko kala ja sipuli. Lisää raejuusto ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lettujen kanssa tai täytteenä.
  3. Marianne-täyte: Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon muut täytevaahdon ainekset. Tarjoile lettujen kanssa tai täytä letut vaahdolla ja marjoilla.
  4. Paista taikina pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi / räiskäleiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.