Haettu sivustolta 13.2.2025
Perinteinen lettutaikina syntyy helposti Myllyn Paras Karkeista Vehnäjauhoista tai Erikoisvehnäjauhoista. Jos kaipaat nopeutta, Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoseos on kätevä valinta mökki- tai retkiolosuhteissa. Lisää vain neste, ja lettutaikina on valmista. Maidoton ja kananmunaton jauhoseos sopii lisäksi moniin erityisruokavalioihin.
Kokeile suolaiseksi täytteeksi esimerkiksi savukalatäytettä, jossa yhdistyvät raejuusto, kevätsipuli ja tilli, tai makeaa Marianne-marjatäytettä, jossa mansikkakerma ja sitruunarahka yhdistetään suklaarouheeseen. Perinteinen lettutaikina on aina varma valinta!
Ainekset 7-8 annosta
2
munaa
5
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
½
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa tai öljyä
Tai vielä helpommin:
6
dl
vettä
Savukalatäyte (1 annokseen taikinaa):
400
g
savustettua kalaa perattuna
n.2
kesäsipulia varsineen
2
dl
pehmeää raejuustoa
100
g
kevyttä sitruunatuorejuustoa tai yrttirahkaa
½
dl
hienonnettua tuoretta tilliä
½
tl
sitruunapippuria
Marianne-marjatäyte (1 annokseen taikinaa):
1
tlk
vaahtoutuvaa mansikkakermaa tai kermaa
2
tl
sitruunamehua
1
tlk
sitruunarahkaa (200 g)
150
g
Marianne-rouhetta
Lisäksi:
mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja
Ohje
- Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot (osan jauhoista voi korvata ohra- tai tattarijauhoilla), suola ja rasva. Tai vatkaa Lettu- ja vohvelijauhoseos veteen. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Valmista täytteet taikinan turpoamisen aikana.
- Savukalatäyte: Pilko kala ja sipuli. Lisää raejuusto ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lettujen kanssa tai täytteenä.
- Marianne-täyte: Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon muut täytevaahdon ainekset. Tarjoile lettujen kanssa tai täytä letut vaahdolla ja marjoilla.
- Paista taikina pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi / räiskäleiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Anonyymi
kirjoitti
21.5.2024 - 08:10
Vältä paakkuinen taikina - lisää munat viimeiseksi!
Anonymous
kirjoitti
14.5.2021 - 13:02
laitoin durum vehnäjauhoja kohta paistumaan Niilo
Anonymous
kirjoitti
16.7.2020 - 18:55
Tuli hyviä ja hyvin kääntyivät tällä ohjeella . Ohkasia pitsi reunaisia ihania teen toistikki.muurikalla rillillä.
Anonymous
kirjoitti
8.4.2020 - 04:55
Todella hyvä ohje. Meille tosin riitti 2dl jauhoja. Kaasuliedellä: pidä korkeaa lämpötilaa, lisää joka letun välissä pieni nokare voita, vatkaa taikinaa vähän väliä jottet menetä kuplia eli pitsiä.
Anonymous
kirjoitti
24.6.2019 - 11:33
Muuten tosi hyvät letut tulee, mutta ehjänä et saa pysymään vaikka silkkihansikkain kääntäisit.
Anonymous
kirjoitti
13.4.2020 - 19:04
In reply to Muuten tosi hyvät letut tulee by Anonymous (not verified)
Öljyä/voita joka kertaa kun alat paistamaan. Liesi lämpötila 4-5 kohassa.
Anonymous
kirjoitti
1.2.2020 - 13:11
In reply to Muuten tosi hyvät letut tulee by Anonymous (not verified)
Heittämällä kääntyy.
Anonymous
kirjoitti
20.6.2019 - 15:28
Hyvä resepti
Anonymous
kirjoitti
15.10.2018 - 16:33
Paras perusohje!!! Tällä teen aina! Siskon diabeetikko poikakin tykkää kun ei lisättyä sokeria!
Anonyymi
kirjoitti
20.3.2015 - 17:01
Väliin voi laittaa myös ranskalaisittain kunnon paksua kinkkuviipaletta, juustoraastetta, pippuria päälle. Bretagnessa rikotaan tämän komeuden päälle kreppiin vielä kananmuna. Lopussa taitetaan lettu keskeltä ja voi kääntöpuolelta kuumentaa myös vähän. Ai että!
Anonyymi
kirjoitti
7.2.2015 - 22:52
Lätyistä tulee hauraita ja menevät pannulla ihan palasiksi.
Anonymous
kirjoitti
20.9.2020 - 22:13
Tulee aivan loistavia lettuja, kääntyy ongelmitta, paistuu ongelmitta, näyttää kauniilta ja maistuu taivaallisilta. Tämä ohje menee ehdottomasti jatkoon!
Anonyymi
kirjoitti
25.1.2015 - 14:58
Paras perusohje!
Anonyymi
kirjoitti
9.1.2015 - 12:46
Näitä aion kokkailla lasten koulukavereille välipalaksi!! Nam nam
Anonyymi
kirjoitti
30.8.2014 - 23:04
Täysmaidolla tulee hyviä.
Anonyymi
kirjoitti
30.6.2014 - 13:10
Oli hyvä ohje, nam. Olemme vaunuilemassa ja teimme lettuja vohvelijauhoseoksesta. Kaikki meni. Lisää vaan vinkkejä, joita voi tehdä matkustellessa asuntovaunulla!
Anonyymi
kirjoitti
16.3.2014 - 09:54
Tosi hyvä ruokaohje.
Anonyymi
kirjoitti
2.1.2014 - 14:08
Näitä lettuja tehdään tänään täällä Italiassa..nam nam
Anonyymi
kirjoitti
21.9.2013 - 21:14
Nam! Ihanaa lettua, ihan parasta!
Anonyymi
kirjoitti
31.8.2013 - 11:24
KYLLÄ HYVÄ RESEPTI. KAIKKI SÖIVÄT VATTANSA TÄYTEEN!
Anonyymi
kirjoitti
14.7.2013 - 18:10
Entisaikaan jauhot turvotettiin maidossa ilman kananmunia, jotka lisättiin juuri ennen paistamista. Taikinahan saattoi olla maitohinkissä, joka vietiin saariretkelle…
Anonyymi
kirjoitti
19.4.2013 - 12:47
Hyvää.
Anonyymi
kirjoitti
10.11.2012 - 18:32
Ne letut on ihania.
Anonyymi
kirjoitti
10.11.2012 - 18:19
Nam!Tein kaksinkertasen, kun meijän tytöllä oli kamuja yökylässä ja kaikki kolme tyttöä söivät 4 lettua per nenä. Tytöt tykkäsivät oikein paljon.
Anonyymi
kirjoitti
25.7.2012 - 08:58
Nam! Ihania lettuja. Kerroin kaikki ainesosat kahdella, niin sain paljon enemmän perheelle.
Anonyymi
kirjoitti
18.4.2012 - 19:50
Hirveen hyvä resepti! Parhaita lettuja, mutta yks asia puuttuu... loraus vissyä, ni on hyvä :)
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R