Milloin viimeksi olet paistanut räiskäleitä eli lettuja? Isoista letuista valmistat myös herkulliset täytetyt krepit, jotka voit täyttää mielesi mukaan jauhelihalla, kanalla, kasviksilla, kalalla kuin kasviproteiineillakin, oman mieltymyksesi mukaan.
Myllyn Paras on tuonut markkinoille lettujauhoja. Kätevä paperipussiin pakattu jauhoseos on mainio niin arkisessa ruoanvalmistuksessa, kuin mökillä, veneessä tai asuntovaunullakin. Riittää että lisäät joukkoon vettä. Veden voit toki halutessasi korvata myös maidolla ja halutessasi voit lisätä joukkoon kananmunan, mutta letut onnistuvat mainiosti ilmankin. Sarjaan kuuluu myös Porkkanalettujauho sekä Lettu- ja Vohvelijauho. Jauhoseos on maidoton ja kananmunaton.
Ainekset 8 annosta annosta
Ohje
-
Mittaa Pinaattilettujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai maito ja halutessasi kananmuna. Sekoita ja anna taikinan turvota mielellään noin puoli tuntia.
-
Valmista sillä välin täyte. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele paprika suikaleiksi tai kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu ja laita jauheliha kuumalle pannulle. Kääntele kovalla lämmöllä. Lisää sitten joukkoon sipuli ja valkosipuli sekä paprika. Kääntele vielä hetki, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää joukkoon suola tai tacomauste, mustapippuria myllystä ja tomaattipyreetä. Mittaa vielä joukkoon basilika, smetana ja juustoraaste. Kuumenna sekoittaen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai tacomaustetta.
-
Paista pinaattiletut kuumalla lettu- tai paistinpannulla molemmin puolin suuriksi räiskäleiksi. Jaa täyte räiskäleiden keskelle ja käännä rulliksi. Laita rullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuumenna 200 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes juusto sulaa pinnalle. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Kommentteja ja keskustelua