Klassinen aamiainen kinkkuineen ja kananmunineen lettujen muodossa.

Ainekset 4 isoa lettua annosta

letut:
3
dl
vettä
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
4
isoa siivua laadukasta maalaiskinkkua
suolaa ja mustapippuria myllystä
4
isoa kananmunaa
4
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Hollandaise -kastike:
100
g
voita
2
keltuaista
1
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria

Ohje

Letut:

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Paista letut molemmin puolin kypsiksi voi-rypsiöljyseoksessa.

  3. Laita letut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita jokaisen letun päälle pari siivua maalaiskinkkua. Riko letun keskustaan kinkkusiivun päälle kananmuna. Taittele letun kaikki sivut keskustaan päin. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Paista uunissa, kunnes valkuainen alkaa asettua, mutta keltuainen on vielä juokseva, noin 10 minuuttia.

  5. Koristele ruohosipulisilpulla ja tarjoa hollandaise-kastikkeen kera.

Hollandaise hitaammin:

  1. Sulata voi kattilassa. Anna asettua. Valuta kirkas sula toiseen astiaan varoen niin, että maitosakka jää kattilan pohjalle.

  2. Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna jatkuvasti vatkaten, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

  3. Nosta kattila levyltä. Lisää voisula ohuena nauhana jatkuvasti vatkaten.

  4. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.