Ainekset 4:lle annosta

2
rkl
oliiviöljyä
1
iso sipuli
1-2
rkl
pestoa
½
tl
rouhittua mustapippuria
5-6
dl
kasvislientä (vettä+kasvisfondia)
1
dl
vedellä laimennettua sitruunamehua tai valkoviiniä
1
rucolaruukku
2
rkl
hienonnettuja yrttejä, esim. rakuunaa, rosmariinia
Timjamikuha:
4
kuhafileetä
1
rkl
voita ja öljyä
1
sitruunankuori ja -mehu
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
muutama oksa tuoretta timjamia

Ohje

  1. Kuullota hienonnettua sipulia kattilassa öljyssä. Lisää pesto, pippuri ja Riisi+Ohra. Anna suurimoiden kuullottua hetken aikaa samalla sekoittaen. Lisää joukkoon kasvisliemi. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Tarvittaessa lisää nestettä.
  2. Lisää laimennettu sitruunamehu tai valkoviini ja jatka kypsennystä, kunnes nesteet ovat imeytyneet suurimoihin. Saksi lopuksi joukkoon ruukku rucolaa ja tuoreita yrttejä.
  3. Paista kuha voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää fileiden päälle raastettua sitruunankuorta ja -mehua. Mausta kalat riivityillä timjamin oksilla.

VINKKI: Kokeile Irtonainen Riisi+Ohran tilalle Irtonainen Kaura+Riisiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.