Paista sienet isohkossa kasarissa. Jos käytät kuivattuja suppilovahveroita, murenna ne kulhoon ja kaada päälle vähän vettä. Anna turvota 10-15 minuuttia. Käytä liotusliemi riisi-ohraton nesteeksi. Tai sulata pakastetut sienet jääkaapissa kohmeisiksi ennen paistamista.
Lisää sienien joukkoon pannulle hienonnetut sipulit ja paista hetki. Mittaa joukkoon Riisi+Ohra ja kuullota kunnes jyvät ovat vähän läpikuultavia. Lisää nesteet. Kypsymisaika on 20-30 minuuttia. Maista suurimoiden kypsyys. Riisi-ohraton kuuluu olla kosteaa, mutta ei puuromaista.
Mausta ruoka lopuksi mustapippurilla ja juustoraasteella sekä hienonnetulla tuoreyrtillä. Suppilovahveroriisi-ohratto maistuu yksinäänkin, mutta sopii hyvin syksyllä riistan kanssa ja talvella poronkäristyksen kanssa.
VINKKI: Voit käyttää suppilovahveroiden tilalla kantarelleja, mustia torvisieniä tai muita sieniä.
Kommentteja ja keskustelua