Ainekset 4:lle annosta

1
l
suppilovahveroita (n. 3 dl ryöpättyjä tai n. 50 g kuivattuja)
2
rkl
rypsiöljyä
1-2
sipulia (varsineen)
(2-4
valkosipulinkynttä)
n.1
l
kasvislientä (vettä+kasvisfondia)
1
dl
valkoviiniä tai tilkka sitruunamehua+vettä
mustapippuria myllystä
suolaa
1-2
dl
parmesaanijuustoraastetta
tuoretta oreganoa, kirveliä tai rakuunaa

Ohje

  1. Paista sienet isohkossa kasarissa. Jos käytät kuivattuja suppilovahveroita, murenna ne kulhoon ja kaada päälle vähän vettä. Anna turvota 10-15 minuuttia. Käytä liotusliemi riisi-ohraton nesteeksi. Tai sulata pakastetut sienet jääkaapissa kohmeisiksi ennen paistamista.
  2. Lisää sienien joukkoon pannulle hienonnetut sipulit ja paista hetki. Mittaa joukkoon Riisi+Ohra ja kuullota kunnes jyvät ovat vähän läpikuultavia. Lisää nesteet. Kypsymisaika on 20-30 minuuttia. Maista suurimoiden kypsyys. Riisi-ohraton kuuluu olla kosteaa, mutta ei puuromaista.
  3. Mausta ruoka lopuksi mustapippurilla ja juustoraasteella sekä hienonnetulla tuoreyrtillä. Suppilovahveroriisi-ohratto maistuu yksinäänkin, mutta sopii hyvin syksyllä riistan kanssa ja talvella poronkäristyksen kanssa.

VINKKI: Voit käyttää suppilovahveroiden tilalla kantarelleja, mustia torvisieniä tai muita sieniä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.