Sienistä löytyvät oivat ainekset risottoihin ja ohrattoihin.

Riisi valmistetaan risotto ja ohrasta ohratto tai molemmat yhdessä, oiva vaihtoehto lisäkkeeksi.

Vaihtelua risottoihin ja ohrattoihin saat käyttämällä kermaa tai juhlavammin valkoviiniä.

Ainekset noin 6:lle annosta

2
rkl
voita tai margariinia
dl
sieniä, esim. kantarelleja, tatteja, lampaankääpää
1
iso sipuli (tai 200 g pakastesipulikuutioita)
3-5
valkosipulinkynttä
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
mustapippurirouhetta
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tlk
ananaspaloja liemineen (pieni tlk)
n.1
dl
kermaa (tai valkoviiniä)
1
dl
persiljasilppua

Ohje

  1. Paista sienet ja sipulisilppu kasarissa tai kattilassa, lisää mausteet ja suurimoseos. Anna Riisi+Ohran kuullottua sekoittaen lyhyt hetki, lisää vesi ja liemikuutio. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.
  2. Lisää ananaspalat liemineen ja kerma/valkoviini pataan ja jatka kypsennystä, kunnes nesteet ovat imeytyneet suurimoihin. Mausta persiljalla tai muulla haluamallasi yrtillä. Nauti raikkaan salaatin kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.