Ainekset n. 16 kpl annosta

Täyte:
2
rkl
voita
½
l
kantarellejä tai suppilovahveroita (tai porkkanaraastetta)
2
sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
2
keitettyä munaa
2-3
tl
yrttisuolaa (mikäli sienissä ei ole suolaa)
1
tl
rakuunaa
1
tl
mustapippurirouhetta
100
g
tuorejuustoa (esim. sieni- tai sitruunapippuri)
200
g
ranskankermaa (1 tlk)
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
tuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua maustetta)
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte.
  2. Keitä suurimot lähes kypsiksi n. ½ litrassa kasvislientä. Kuullota sillä aikaa sieniä ja hienonnettua sipulia voissa kasarissa. Lisää seokseen munahakkelus ja muut täytteen ainekset ja mausta mieleiseksi. Lisää joukkoon keitetyt suurimot.
  3. Kauli sulanut taikinalevy puolta isommaksi. Painele taikinasta pohjia pyöreällä muotilla tai juomalasilla. Kauli pohjat ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi. 
  4. Levitä niiden päälle täytettä 0,5 cm kerros, jätä reunat vapaaksi. Rypytä piiraiden reunat karjalanpiirakoiden tapaan. Voitele reunat munalla.
  5. Voit tehdä piiraat myös pieniin matalareunaisiin piirasvuokiin, tällöin ei tarvitse rypyttää. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin värisiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Löysitkö runsaan kantarellisadon? Kokeile myös herkullista Kantarellipiirakkaa, Kermaista kantarellikastiketta tai Kantarellipitsaa.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.