Keitä suurimoseoksia suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan noin 20 minuuttia. Kaada lävikköön, huuhdo nopeasti vedellä ja valuta.
Leikkaa tomaatit, kurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää ne suurimoiden joukkoon hienonnettujen yrttien kanssa.
Valmista marinadi sekoittamalla ainekset, sekoita se suurimosalaattiin. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua. Sopii esimerkiksi erilaisiin kutsuihin ja illanistujaisiin. Suurimosalaatti käy mainiosti lihan, kalan tai kanan ruokaisaksi lisäkkeeksi.
VINKKI: Voit myös hyödyntää tähteeksi jääneen riisin/ohran tätä ruokaa tehdessäsi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia