Mustikkapiirakka valmistuu nopeasti ja on todella herkullista!
Mustikat alkavat kypsyä heinäkuussa, joten tämä mustikkapiirakka on täydellinen tarjottava vaikkapa mökille poikkeaville yllätysvieraille.
Jos mökillä on pakastin, siellä kannattaa aina pitää muutamaa pakastetaikinaa vierasvaraksi. Voit kokeilla leipoa mustikkapiirakan makeaan piirakkataikinaan tai ruis-kaura-piirakkataikinaan. Molempia on saatavilla valmiiksi pyöreinä, joten ne on helppo painella pyöreään piirakkavuokaan.
Mustikkapiirakan täytettä maustavat hunaja ja inkivääri. Piirakan päälle tuleva kaura- tai ruismuruseos tekee siitä ihanan rapeaa.
Tällä reseptillä onnistut varmasti – nyt vain nauttimaan mustikkasadosta!
Ainekset 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka annosta
Ohje
-
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
-
Levitä päälle ranskankerma-muna-hunaja-mausteseos (halutessasi voit jättää tämän kerroksen pois) ja sen päälle mustikat. Sekoita muruseos ja ripottele se mustikoiden pinnalle.
-
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Kokeile myös näitä mustikkapiirakoita:
VINKKI: Vaihteluna voit käyttää hiutaleiden tilalla Myllyn Paras Kauraleseitä tai Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Voiko käyttää jukurttia by Anonymous (not verified)