Ensimmäisistä mustikoista kannattaa leipoa helppo mustikkapiirakka. Tämän piirakan täytteeseen laitetaan rahkaa tai smetanaa ja maitoa. Lopputuloksena on pehmeä, täyteläinen täyte.
Helpoiten piirakka syntyy valmistaikinasta: valitse klassinen Myllyn Parhaan Pyöreä Piirakkataikina tai maistuva Pyöreä Kauramurotaikina.
Anna valmiin piirakan vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen, jotta maut pääsevät parhaiten esiin.
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm annosta
Ohje
- Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina hieman ohuemmaksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Levitä mustikat piirakkapohjan päälle (pakastemustikat jäisinä). Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.
- Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.
VINKKI: Myös muut marjat tai ananasmurska sopivat hyvin piirakkaan!
Vinkit
Katso myös rapealla kauramurulla päällystetty Mustikkapiirakka tai kaikkein suosituin piirakkareseptimme Mustikkapiirakka kermaviilillä.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Piirakka jäi löysäksi!!! by Anonymous (not verified)
In reply to Jos kysyy taikinareseptiä ja by Anonymous (not verified)
ja maistuikin tosi hyvältä..(koitin mansikoilla myös ja maistui)
t. kokki
Kaikki ovat kehuneet kenelle olen tarjoillut piirakkaa :)
kiitos!
KURDISH!
laitoin voitaikinaan, sopi kyllä
smetana ei ole minun makuun
lasten mielipiteet tässä
t. Elina