Mustikkakukko on loistava kesäherkku, mutta kesän tuoreita mustikoita odotellessa voit valmistaa tämän ihastuttavan mustikkakukon myös pakastemustikoista. Tämä helppotekoinen herkku ihastuttaa ja yllättää vieraasi. Tarjoa mustikkakukkoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

 

Ainekset 6 annosta annosta

200
g
voita
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
400
g
pakastemustikoita
1
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
½
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri ja vatkaa ne kuohkeaksi.
  2. Lisää keskenään sekoitetut ruisjauhot ja leivinjauhe ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.
  3. Painele taikinasta 2/3 leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 20 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita pakastemustikat, sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri keskenään ja levitä seos piiraspohjan päälle.
  5. Kaulitse loppu taikina tasaiseksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan mustikoiden päälle.
  6. Painele reunat kiinni.
  7. Paista mustikkakukkoa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti.
  8. Tarjoa hieman jäähtyneenä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.