Mustikkapiirakka on kesän ihanimpia leivonnaisia. Tällä reseptillä klassinen mustikkapiirakka onnistuu helposti – ei ihme, että tämä on kaikkein suosituin mustikkareseptimme!

Kermaviili tekee mustikkapiirakasta mehevän. Pohjataikinaan lisätään kaurahiutaleita, joiden ansiosta pohjasta tulee erityisen maukas ja rapea. Nopeimmin valmistat piirakan Myllyn Parhaan valmiista Kauramurotaikinasta. 

Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä.

Alla olevalta videolta näet, miten helppoa mustikkapiirakan leipominen on!

Ainekset 6-8:lle annosta

Tai tee itse taikina:
125
g
voita tai margariinia
¾
dl
sokeria
1
muna
½
tl
leivinjauhetta
Täyte:
3
dl
mustikoita
2
dl
kermaviiliä
½
dl
sokeria
1
muna
2
tl
vaniljasokeria

Ohje

Pohja:

  1. Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Lisää nämä rasva-sokeri-muna-seokseen.
  3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 28 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät valmistaikinaa, sulata se ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmistaikinan kanssa vuokaa ei tarvitse välttämättä voidella.

Täyte:

  1. Kaada pohjan päälle mustikat.
  2. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.
  3. Paista mustikkapiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min. 

 

Vinkki: Voit soveltaa mustikkapiirakan reseptiä vaihtamalla täytettä. Kokeile mustikoiden tilalta muita marjoja tai raparperin paloja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Näin leivot helposti mustikkapiirakan

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.