Haettu sivustolta 5.11.2024
Tämä vegaaninen marjapiirakka on täydellinen herkku, joka yhdistää raikkaat mustikat ja kermaisen täytteen. Pohjana käytetään Myllyn Paras Pyöreää Ruis-Kaura Piirakkataikinaa, joka paistetaan rapeaksi. Täytteeksi levitetään mustikoita, jotka on sekoitettu hillosokeriin ja perunajauhoihin, tuomaan sopivaa makeutta ja paksuutta.
Piirakan kruunaa kauratuorejuustosta ja kaurajogurtista valmistettu kermaisa täyte, johon on lisätty sokeria ja vaniljasokeria. Koristele piirakka tuoreilla mustikoilla, suklaakoristeilla tai syötävillä kukilla, kuten kamomillasauniolla tai päivänkakkaralla, ja nauti tämä vegaaninen makuelämys!
Ainekset 1 iso piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28-30 cm, noin 8 annosta
Pohja:
2
tl
rypsiöljyä
Täyte:
8
dl
mustikoita (400 g)
½
dl
hillosokeria
½
dl
perunajauhoja
Tuorejuusto-jogurttitäyte:
200
g
kauratuorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa)
2
dl
kaurajogurttia (tai maustamatonta paksua jogurttia)
n. 1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Päälle:
tuoreita mustikoita, suklaakoristeita tai syötäviä kukkia (esim. kamomillasaunio tai päivänkakkara)
Ohje
- Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli se isommaksi kuin piirakkavuoka. Sivele vuoan pohja ja reunat öljyllä. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille, pistele koko taikinalevy haarukalla.
- Sekoita mustikat (pakastemustikat jäisinä), hillosokeri ja perunajauhot keskenään kulhossa. Kaada mustikkaseos taikinapohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min. Anna piirakan jäähtyä.
- Vatkaa ennen tarjoilua kylmä tuorejuusto ja jogurtti sähkövatkaimella voimakkaasti vaahdoksi (muutama minuutti) ja mausta sokereilla mieleiseksi. Kaada ja levitä seos lastalla tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen piirakan päälle.
- Koristele piirakka tuorein mustikoin ja puhtaalta paikalta poimituin syötävin kukin tai suklaisin kukkakoristein.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua