Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcaket ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”, helpoiten muffinivuoissa.

Täyteläinen taikina kuuluu asiaan, tässä se on tehty sämpyläjauhoilla, tummalla sokerilla ja porkkanaraasteella, joka mehevöittää taikinan.

Kuppikakun maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus.

Erilaisin koristeluin ja kuorrutuksen värein resepti sopii niin ylioppilasjuhliin kuin ympäri vuoden sesonkeihin pääsiäisestä jouluun tai ystävänpäivään.

Ainekset 15-20 keskikokoista tai 10-15 isoa leivosta annosta

Taikina:
2
dl
tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2
tl
kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
dl
porkkanaraastetta
2
munaa
2
dl
juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
2
dl
kevytkermavalmistetta
Kuorrutus:
100
g
valkosuklaata
100
g
tuorejuustoa
½
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
hiven sahramia tai kurkumaa tai muutama tippa keltaista elintarvikeväriä
Koristeluun:
pääsiäisrakeita

Ohje

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista.

  2. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen.

  3. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää halutessasi kuorrute sahramilla, kurkumalla tai elintarvikevärillä.

  4. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle heti ja koristele vielä esim. pääsiäisrakeilla, nonparelleilla, syötävillä kukilla jne.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vaihtelua muffineihin

Kannattaa kokeilla myös kuppikakkuja banaanisella taikinalla sekä tietenkin superhelppoja klassisia muffinssejamme

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.