Heti ensimmäisistä raparperin varsista voi lähteä leipomaan keväisiä raparperileivonnaisia ja näitä voi tehdä myös pitkin kesää.

Laita raparperi muffinitaikinaan kuorittuna ja hyvin ohuiksi viipaleiksi leikattuna.

Kookoskermalla ja kookoshiutaleilla saa kookoksen ystävä muffineista ihania herkkuja, mutta kookoksen voi myös jättää pois ja käyttää muffineihin tavallista kermaa ja vaikkapa mantelirouhetta.

Ainekset noin 8 isoa tai 16 pienempää annosta

2
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
3
dl
ohuita raparperiviipaleita
1
dl
kookoskermaa
2
munaa
100
g
juoksevaa margariinia (n. 1,2 dl)
1
dl
kookoshiutaleita

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin juoksevaa margariinia, mutta sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.
  2. Jaa taikina isoihin muffinivuokiin (esim. muffinipellille tai silikonisiin vuokiin) tai käytä pienempiä paperi- tai foliomuffinivuokia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-25 minuuttia riippuen muffinien koosta.

VINKKI! Kokeile myös superhelppoja klassisia muffinssejamme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.