Nämä kuppikakut leivottiin yhdessä Viivi Pumpasen kanssa.
Kätevä leipoa, sillä kaikkea on kaksi. Banaani tekee taikinasta säilyvämmän.
Hiivaleipävehnäjauhoilla saat taikinasta tummempaa ja kuitupitoisempaa, myös kaurahiutale ja -lese sopivat taikinaan mainiosti.
Katso video ohjeen alta.
Ainekset 15 - 20 keskikokoista tai 10 - 15 isoa leivosta annosta
Ohje
-
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
-
Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen.
-
Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä tai mikrosta ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää seos halutessasi elintarvikevärillä.
-
Levitä kuorrutus heti lämpimänä jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele nonparellein heti.
VINKKI: Käytä tarvittaessa laktoosittomia tai vähälaktoosisia maitovalmisteita. Katso myös Kuppikakut Porkkanataikinalla -reseptimme!