Mustikoista leivotaan myös iki-ihania kuppikakkuja eli jenkkiläisittäin "cupcakeja". Kauraleseet tuovat kuitua leivonnaisiin.

Kokeile myös muilla marjoilla. Maistuvia herkkuhetkiä!

Ainekset 15 - 20 keskikokoista tai 10 isoa leivosta annosta

Taikina:
3
munaa
1
munankeltuainen
2
dl
tummaa ruokokidesokeria
1
dl
juoksevaa (pullo)margariinia
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
kevytkermavalmistetta (7 %)
2
dl
mustikoita
Kuorrutus:
1
munanvalkuainen
1
prk
Philadelphia-tuorejuustoa (200 g)
3
rkl
(tummaa) sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Koristeluun:
1-2
dl
mustikoita

Ohje

  1. Vaahdota munat, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon taikinan muut ainekset ja sekoita varovasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi-, folio- tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen.
  2. Valmista kuorrutus. Vaahdota valkuainen ja sekoita siihen huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta sokereilla. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele mustikoilla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Pia Inberg

Lisää kuitua muffinseihin lesesekoituksella

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.