Reseptissä käytettäviä aineksia, eritoten sieniä, voi vaihdella saatavuuden mukaan. Talvella tähän ruokaan voi käyttää ryöpättyjä sieniä, n. 200–300 g riittää hyvin.
Mikäli et ole sienten ystävä, voit käyttää kantarellien tilalla noin 400 g kiinankaalia.
Valmista ensin kastike sekoittamalla sen ainekset erikseen kipossa.
Laita vesi kiehumaan ja lisää pasta kiehuvaan veteen. Keitä n. 8 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.
Aloita wokin valmistus samalla kun pasta kiehuu. Puhdista ja pilko sienet, hienonna sipulit, puolita sokeriherneet ja suikaloi paprika. Lorauta wokkipannulle öljyä ja kuumenna pannu, paista ensin sienet ja lisää sen jälkeen kaikki muut ainekset. Anna kypsyä 5–10 minuuttia.
Lisää wokkiin valutettu pasta ja kastike, anna ruoan kuumentua nopeasti, mutta sekoita vain vähän. Koristele halutessasi tuoreella yrtillä. Tarjoa heti.
Kommentteja ja keskustelua