Bagel on rinkelin muotoinen leivonnainen, joka täytetään yleensä suolaisin täyttein. Ne sopivat tarjottavaksi kahvin tai teen kanssa, mutta myös vaikkapa iltapalaksi.
Leivo bagelit tummaan hiivaleipävehnäjauhoon, niin saat enemmän kuitua.
Katso ohjeen alta video, kuinka näitä bageleita valmistetaan.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva, suola, hunaja, chili, (puristetut valkosipulinkynnet), öljy ja alusta jauhoilla hyvä taikina. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta 12 pyöreätä sämpylää. Laita vesi kiehumaan laakeaan kattilaan, lisää suola. Tee sämpylöistä rinkeleitä työntämällä etusormet sämpylän läpi ja pyöräyttämällä reikä isommaksi. Nosta n. 3 rinkeliä (riippuen kattilan koosta) kerrallaan kiehuvaan veteen 1-2 minuutin ajaksi ja nosta ne takaisin leivinpaperille uunipelille.
Voitele rinkelit munalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi. Tarjoile sellaisenaan yrttijuustojen kanssa tai täytä esim. salaatilla ja kinkulla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Kommentteja ja keskustelua