Bagel on rinkelin muotoinen leivonnainen, joka täytetään yleensä suolaisin täyttein. Ne sopivat  tarjottavaksi kahvin tai teen kanssa, mutta myös vaikkapa iltapalaksi. 

Leivo bagelit tummaan hiivaleipävehnäjauhoon, niin saat enemmän kuitua.

Katso ohjeen alta video, kuinka näitä bageleita valmistetaan.

Ainekset noin 10 - 15 kpl annosta

3
dl
vettä
25
g
hiivaa
tl
suolaa
2
rkl
hunajaa
½-1
tl
chilipippuria
(3
valkosipulinkynttä)
50
g
oliiviöljyä
Keittämiseen:
2
l
vettä
2
rkl
suolaa
Voiteluun:
munaa
GoGreen seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva, suola, hunaja, chili, (puristetut valkosipulinkynnet), öljy ja alusta jauhoilla hyvä taikina. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo taikinasta 12 pyöreätä sämpylää. Laita vesi kiehumaan laakeaan kattilaan, lisää suola. Tee sämpylöistä rinkeleitä työntämällä etusormet sämpylän läpi ja pyöräyttämällä reikä isommaksi. Nosta n. 3 rinkeliä (riippuen kattilan koosta) kerrallaan kiehuvaan veteen 1-2 minuutin ajaksi ja nosta ne takaisin leivinpaperille uunipelille.
  3. Voitele rinkelit munalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi. Tarjoile sellaisenaan yrttijuustojen kanssa tai täytä esim. salaatilla ja kinkulla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.