Risoton tapaan eri viljasuurimoista voi tehdä ”kaurattoja” tai ”ohrattoja”.

Kuullotus tarkoittaa suurimoiden nopeaa kuumennusta pannulla tai kattilassa rasvassa tai öljyssä tuotetta ruskistamatta. Tarkoituksena on kovettaa suurimoiden ulkopinta, jotta ne pysyvät irtonaisina keitettäessä.

Kaura+Riisissä on puolet täysjyväkauraa ja puolet pitkäjyväistä parboiled-riisiä. Parboil, partially boiled = osittain kypsennetty, on menetelmä, jolla riisinjyviä käsitellään. Näin jyvän kuorikerroksessa olevat ravintoaineet saadaan höyryn ja paineen avulla imeytymään jyvän ytimeen. Jyvän ulkopinta kovettuu ja jyvät pysyvät irtonaisina keitettäessä. Parboil-käsittelyn jälkeen riisinjyvien kuori poistetaan hiomalla.

Ainekset noni 4:lle annosta

2
rkl
öljyä
300
g
broileri- tai kanajauhelihaa
2
sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
3-4
valkosipulinkynttä
1
tl
punapippuria
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
currya
4
dl
kanalientä (tai vettä + 1 kanaliemikuutio)
2
dl
appelsiinituoremehua
2
paprikaa tuoreena tai pakastesuikaleina (n. 200 g)

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja silputut sipulit öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta. Lisää suurimot ja anna niiden hetki kuullottua.
  2. Lisää kanaliemi sekä mehu ja anna kypsyä 20 min, kunnes neste imeytyy suurimoihin. Lisää lopuksi paprikasuikaleet.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.