Mamma Mia ja Sì: itämainen inkivääri natsaa erinomaisesti italialaiseen pastakastikkeeseen!

Ainekset 4 annosta annosta

½
dl
oliiviöljyä ja tilkkanen viimeistelyyn
1
punasipuli hienonnettuna
2
tlk
tomaattimurskaa
4
cm:n
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1
punainen chili hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
pieni kourallinen parmesaania raastettuna
minirucolaa koristeeksi

Ohje

  1. Lämmitä öljy pannulla, lisää punasipuli ja paista lempeällä lämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää, 6-7 minuuttia.

  2. Lisää pannulle tomaattimurska, inkivääri ja chili. Anna kuplia välillä sekoitellen, kunnes kastike alkaa hieman tiivistyä, 5-7 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  3. Kastikkeen kupliessa keitä pasta runsaassa reippaasti suolalla maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaan al denteksi. Valuta ja ota hieman keitinvettä talteen.

  4. Lisää valutettu pasta tomaattikastikkeen sekaan ja sekoita. Jos kastike tuntuu liian tiiviiltä, lisää mukaan pastan keitinvettä.

  5. Jaa pasta tarjoiluastioihin. Ripottele päälle oliiviöljyä ja parmesaania. Koristele minirucolalla tai silputuilla yrteillä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.