Taivaallisen hyvä italialainen pizzapohja syntyy durumvehnäjauhoista. Hienojakoinen jauho parantaa pizzapohjan makua ja tekee taikinasta helpommin työstettävämmän. Myllyn Paras Durumvehnäjauhot on suunniteltu juuri esimerkiksi pizzan ja patonkien tekoon.
Pizzataikinan kannattaa antaa nousta rauhassa. Halutessasi voit tehdä taikinan valmiiksi jo edellisenä päivänä ja antaa taikinakulhon seistä jääkaapissa peitettynä yön yli. Etukäteen tehdystä pizzataikinasta valmistettava pizza onkin varsin helppo tarjottava vaikkapa kotona järjestettävään kisastudioon, elokuvailtaan tai illanistujaisiin ystävien kanssa.
Pizzaan sopivia täytteitä riittää: Tomaattikastikkeen ja hyvän mozzarella-juuston lisäksi kannattaa kokeilla vaikkapa savulohta, tonnikalaa, Parman kinkkua ja artisokkaa.
Tästä reseptistä syntyy yksi pellillinen pizzaa tai vastaavasti 2-4 pienempää pizzaa. Pizzapohjan voit valmistaa suoraan öljytylle pellille.
Mukavia pizzailtoja!
Ainekset 1 iso tai 2-4 pienempää annosta
Ohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot.
-
Alusta pizzataikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi eli n. 30-40 minuuttia.
-
Kauli pizzataikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2-4 pienempää pizzapohjaa suoraan öljytyille pelleille. Kohota pohjia n. 15 minuuttia ja lisää haluamasi täytteet.
-
Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Mikä paistolämpötila kiertoilmatoimminnolla paistettaessa?
Ohje on muuten toimiva, kun lisää hiivan määrää hieman.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Mikäli et siis käytä hiivaa, reseptejä on muunneltava. Ensinnäkin siten, että neste on kylmää, eikä kädenlämpöistä, kuten hiivalla tehtäessä. Leivinjauhetta voi kokeilla käyttää noin 1 tl verran 1,5 dl nesteeseen tehtävään taikinaan. Leivinjauhe kannattaa sekoittaa durumvehnäjauhojen joukkoon.
Voiko pizzapohjan pakastaa ja valmistaa pizzaksi myöhemmin ? Jos voi niin miten toimitaan ?
In reply to Hei! by Anonymous (not verified)
In reply to Kun pizzaohjeessa on 15g tai by Anonymous (not verified)
Aina ei myllyn paras jauhoja löydy niin pastajauhoa laitan sillävälin. Nam
In reply to Onko Myllyn Paras durum by Anonymous (not verified)
In reply to Paras pizzapohja tulee tipo by Anonymous (not verified)
In reply to Paljonko laitetaan by Anonymous (not verified)
In reply to Jos pizzataikinan laittaa by Anonymous (not verified)
In reply to Tein tällä ohjeella ja minun by Anonymous (not verified)
Otan kyllä reseptin käyttöön.
Nyt voi tehä itse pizza perjantai pizzat!! =)
Terveisin menestyskirjailija ja ensiapuhoitaja, kiireinen sellainen :-)
- amy -
Tästä lähin aina durumilla. Herkullista!!
voiko pizzan pakastaa.?
/19v köyhä opiskelija
Pohja oli todella hyvää ja käytän kyllä muulloinkin reseptiänne.
Sen jälkeen ei ole pizzapohjia ostettu, aivan loistava resepti!
Täyttää koko pellin ilman reikiä ja on ihanan ohut ja silti kuohkea pohja.
Täyden kympin resepti!
Aion käyttää tätä ohjetta jatkossakin! T: Inkku
-opiskelija