Pannupizza on amerikkalaistyylinen pizza, jossa on paksu kohotettu pohja. Pannupizzaa tehdään sananmukaisesti pannullinen eli jenkkityyliin ison uunipannun kokoinen pizza.
Durumvehnäjauho sopii hyvin kuohkeiden jenkkipizzapohjien leivontaan.
Täytteeksi ohjeessa on kinkkua ja sinihomejuustoa, kinkun tilalla voi olla kanaa, katkarapuja+muita äyriäisiä tai sieniä+kasviksia.
Erilaisilla juustoilla saat vaihtelua pannupizzojen makuun.
Ainekset uunipellillinen annosta
Ohje
-
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy, (sokeri) ja suola ja alusta hyvin durumvehnäjauhoilla kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
-
Myllyn Paras Durumvehnäjauhoilla valmistettua taikinaa on helppo kaulia, sillä taikinaa on helppoa käsitellä ja taikina pitää kaulittaessa hyvin muotonsa venymättä takaisin. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja aseta leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota pohjaa liinan alla puolisen tuntia.
-
Valmista sillä aikaa tomaattikastike valuttamalla tomaattimurskaa siivilässä. Sekoita mausteet valuneeseen tomaattimurskaan. Laita myös ananaskuutiot valumaan erikseen. Viipaloi tomaatit. Levitä tomaattikastike kohonneelle pizzapohjalle.
-
Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananaskuutiot, (kylmänä murustettu sinihomejuusto), tomaattiviipaleet ja juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa n. 25 min kypsäksi.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Minä ainakin tykkään laittaa juuston nimenomaan pizzassa päällimmäiseksi, kokeillut olen muillakin tavoilla mutta näin päin miellyttää eniten. Enkä ole ainoa.
Täytteen sävelsin itse, joka sekin toimi. Aina ei tiedä ennakkoon miten kosteuden makujen kanssa on. Kiitokset, teen toistekin.
Ihan hyvä.
mutta ehkä olisi kaivannut
hunajan tapasta makeutta
taikinaa.